Ministrul de Finanțe a declarat că, cel puțin în Europa, sunt semnale că economia nu va crește conform prognozelor, motiv pentru care îndeamnă la prudență. Totuși, Boloș este ferm convins că nu este începutul unei crize economice majore.

”Există acest semnal de îngrijorare în ceea ce priveşte încetinirea creşterii economice, de aceea trebuie luate măsuri din timp pentru ca să susţinem dezvoltarea economică şi să alocăm aceste fonduri care ţin de sprjinul mediului de afaceri pentru o perioadă de timp care să fie predictibilă”, a declarat, vineri seară, la un post TV, Marcel Boloş.

Ministrul apreciază că ”semnalele îngrijorătoare vin din Europa Centrală, zona Germaniei, unde s-au înregistrat scăderi ale producţiei industriale cu 3,6%”.

”E un fenomen pe care-l întâlnim şi în Austria, 1,6%. E un fenomen de contagiune financiară şi între economiile ţărilor care au schimburi economice relevante. De aceea trebuie să fim prudenţi”, a adăugat ministrul Finanţelor.

Întrebat dacă ne pregătim de o criză ecomomică, Boloş a declarat: ”Nu, n-aş putea spune acest lucru, dar prudenţa ne îndeamnă să fim cibzuiţi în cheltuirea banilor publici. Nu avem semnale de acest fel şi nu se pune problema în acest mod”.

Creşterea economică a României, pe care se fundamentează rectificarea bugetară, a fost revizuită în scădere la 2,8%, de la 3,4% în prognoza anterioară.

Articolul precedentMarcel Boloș explică de ce era necesară rectificarea deficitului bugetar