Falimentul României nu este doar unul moral, ci și financiar, acuză parlamentarul USR Claudiu Năsui, după ce Ministerul Finanțelor a publicat datele execuției bugetare la 6 luni.

 

Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru din acest an cu un deficit în creştere la 1,94% din PIB, respectiv 19,96 miliarde de lei, de la 1,4% din PIB după primele cinci luni, potrivit datelor publicate miercuri de Ministerul Finanţelor.

În condiţiile în care, după primele cinci luni din 2019, soldul negativ a fost de 14,7 miliarde de lei (1,4% din PIB), înseamnă că, în iunie, diferenţa negativă dintre venituri şi cheltuieli a depăşit 5 miliarde de lei. Datele complete aici

„Falimentul României nu este doar unul moral, ci și unul financiar.

Cheltuielile statului român au crescut semnificativ față de aceeași perioadă din 2018. Aceste creșteri nesustenabile riscă să ne aducă la sapă de lemn.

Ni se tot spune că există și alte țări care au deficit, ce nu ni se spune însă este că noi ne îndatorăm pentru că statul continuă să crească pe banii noștri: de la salarii și cheltuieli de personal, la cheltuieli de miliarde cu pensiile speciale.

Am tot spus asta și voi continua să o repet: statul trebuie să scadă cheltuielile pe care tot el le-a crescut. Românii nu pot continua să deconteze incapacitatea politicienilor de a guverna.

Cheltuielile pe care ar trebui să le vedem sunt cele în infrastructură și care au ca rezultat creșterea calității vieții românilor, ci nu a aparatului birocratic„, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Articolul precedentCe profit a făcut BRD, a treia bancă din România, în prima jumătate a anului
Articolul următorPatronii români evită insolvența de teama stigmatului