Eurostat: România, pe ultimul loc din UE la utilizarea de smart TV

România ocupă ultimul loc în UE la utilizarea televizoarelor inteligente, conform datelor Oficiului european de statistică.

În Uniunea Europeană, 11% dintre europeni au accesat în 2016 site-uri de Internet pe ecranul unui televizor sau au urmărit orice alt tip de conținut video pe un televizor inteligent (smart TV), conform datelor publicate miercuri de Eurostat.

4% dintre persoane au folosit un televizor inteligent pentru a naviga pe Internet printr-o aplicație de browser și 3% au folosit-o pentru alte aplicații, cum ar fi jocuri sau cumpărături online.

Streaming TV sau vizionarea unui alt conținut video (la cerere sau de la partajarea serviciilor) pe un televizor inteligent a fost deosebit de popular în rândul profesioniștilor din domeniul IT&C (23%).

Dintre statele membre ale UE, utilizarea televiziunilor inteligente pentru emisiunile de televiziune pe internet sau alte materiale video a fost cea mai populară în Olanda și Regatul Unit (22% dintre persoane), urmate de cele trei țări nordice – Suedia (21%), Danemarca (20%) și Finlanda (17%).

Mai puțin de 5% din populație a difuzat un TV sau alt conținut video pe un televizor inteligent în România și Grecia (ambele 3%), Polonia, Italia și Bulgaria (toate 4%).

România trece la 5G

Raportul Eurostat a venit tocmai în ziua în care Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunțat trecerea din 2020 la standardul 5G pentru telecomunicații. Aceasta va crea în economia națională 252.000 de noi locuri de muncă, până în 2025, iar veniturile se vor cifra la aproape cinci miliarde de euro.

”Efectele de multiplicare în ansamblul Uniunii sunt estimate la 142 miliarde euro şi 2,4 milioane locuri de muncă; doar pentru România, efectele de multiplicare sunt estimate la 4,7 miliarde euro şi respectiv crearea a peste 252.000 locuri de muncă”, se arată într-un document lansat miercuri în consultare publică de către ANCOM.

Totodată, patru sectoare (autovehicule, transporturi, utilităţi şi sănătate) vor avea beneficii estimate la 62,5 miliarde euro anual, la nivelul Uniunii Europene (UE), potrivit CE.

Articolul precedentDăianu: Deficitul bugetar, punctul nevralgic al României în caz de criză
Articolul următorIsărescu este convins că anul acesta BNR va duce inflația sub 3,5%, dar se teme de dobânzi

Comments are closed.