Metrorex ne asigură: 100% vom avea la anul metrou în Drumul Taberei

Conducerea companiei Metrorex ne asigură că lucrările la mult-așteptata magistrală de metrou Drumul Taberei vor fi încheiate în 2019.

„Am sesizat şi noi că a scăzut ritmul lucrărilor”, a declarat, luni, Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, citat de Mediafax.

„Asocierea nu are niciun motiv pentru a nu executa lucrările, iar Metrorex nu are nicio obligaţie restantă la plată pe facturile acestor lucrări, cu excepţia acelor despăgubiri care au fost stabilite de instanţă, dar care nu reprezintă un motiv de întârziere. Astaldi nu a intrat în insolvenţă, a obţinut protecţie împotriva creditorilor, conform legislaţiei din Italia”, a mai spus Șodolescu.

Potrivit acestuia, Magistrala Drumul Taberei va fi finalizată în 2019.

„Sută la sută vom avea metrou în Drumul Taberei în 2019, pentru că nu doar Astaldi este în acea asociere, sunt patru firme în grup, iar lucrările au un grad foarte avansat de finalizare, iar asta este preocuparea noastră principală”, a mai declarat şeful Metrorex.

El a afirmat că în primul trimestru al anului viitor va avea loc şi licitaţia pentru metroul către Otopeni.

„Strategia noastră prevede ca până în 2030 să achiziţionăm încă 30 de garnituri de metrou”, a mai precizat Şodolescu.

Conform Agerpres, primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri, un depou şi zece staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Brâncuşi şi Râul Doamnei.

Valoarea lucrărilor pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Operă) este estimată la circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. Constructorul tronsonului Eroilor-Drumul Taberei este consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM şi AB Construct (România).

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial – Transport 2007 – 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Magistrala 5 are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Articolul precedentRomânii vor cheltui cu 12% mai mult pentru cadourile de Crăciun
Articolul următorDeși „demis”, directorul Agerpres, Alexandru Ioan Giboi, își dă și el demisia

Comments are closed.