Deși „demis”, directorul Agerpres, Alexandru Ioan Giboi, își dă și el demisia

Alexandru Ioan Giboi și-a publicat pe Facebook demisia din postul de director al agenției de presă Agerpres. El a fost numit în funcție în 2013.

Actul demisiei a fost transmisă Guvernului și Parlamentului și vine la două săptămâni după ce anunța că ar fi fost demis. Giboi ocupa funcția de director general interimar de la începutul anului când îi expirase mandatul.

Marți este așteptată audierea candidatului nou propus pentru funcția de director Agerpres, în fața comisiilor de cultură.

În actul de demisie, Giboi menționează că, potrivit legii, o lasă la conducerea interimară a Agerpres, până la numirea unui nou director, pe Cristina Mihaela Tatu, director general adjunct pe probleme editoriale.

Pe 30 octombrie, Giboi a anunțat demiterea sa după ce Guvernul înaintase Parlamentului propunerea numirii Claudiei Nicolae în postul de director general. Nicolae a fost director general adjunct al Agerpres și ulterior consilier al ministrului de Interne, Carmen Dan. Giboi scria atunci că i-ar fi cerut lui Liviu Dragnea să rămână în funcție până la 1 decembrie pentru a celebra ziua Unirii ca șef al agenției de presă.

Luni, Alexandru Giboi a scris pe pagina sa de Facebook:

„Pentru cei care vor spune că demisia mea nu are sens, pentru că oricum a fost numită o altă persoană în locul meu, pot doar să îi rog să fie atenți la ce se va întâmpla în perioada următoare. Lucrurile, din păcate, nu sunt deloc clare în cazul conducerii Agerpres. Din contră, cred că, prin această demisie, aduc puțină claritate asupra situației.”

Articolul precedentMetrorex ne asigură: 100% vom avea la anul metrou în Drumul Taberei
Articolul următorFanii mai au de așteptat cel puțin 6 luni până vor putea vedea în ”carne și oase”un Samsung pliabil

Comments are closed.