Elon Musk, dat în judecată din cauza declarațiilor sale pe Twitter

Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA (SEC) l-a dat, joi, în judecată pe directorul executiv al Tesla, Elon Musk, acuzându-l de fraudă în urma unei serii de tweet-uri „false și înșelătoare” cu privire la posibilitatea de a delista Tesla de la bursă.

Într-o plângere depusă în instanța federală din Manhattan, SEC a declarat că Musk „a știut sau că a fost nepăsător în a nu-și da seama” că a indus în eroare investitorii, pe 7 august, declarând în fața a peste 22 de milioane de adepți ai Twitter că ar putea delista Tesla, oferind un preț dea 420 de dolari pe acțiune și că ar fi existat deja o „finanțare garantată”, raportează agenția Reuters.

Plângerea face referire, de asemenea, la anumite tweet-uri ulterioare, în care Musk a declarat că „sprijinul investitorilor este confirmat” și că un „fond specializat” ar putea fi creat pentru investitorii care rămân fideli companiei din Palo Alto, California.

Tesla nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii. Acțiunile sale au scăzut cu peste 10% în sesiunea „after hours” de pe Wall-Street.

Graficul sesiunii curente a cotației Tesla, sursa: finance.google.com

Plângerea depusă îl pune pe Musk în ipostaza de a deveni unul dintre cei mai cunoscuți și influenți directori executivi puși sub acuzare de SEC pe tema fraudării în materie de valori mobiliare.

Articolul precedentPetrolul, la 100 de dolari pe baril? Un scenariu de luat în calcul, spun analiștii
Articolul următorAr putea prețul Bitcoin să scadă la 100 de dolari? (analiză)

Comments are closed.