Ar putea prețul Bitcoin să scadă la 100 de dolari? (analiză)

S-a discutat foarte mult, și subiectul este încă de interes major în peisajul investițional intern și internațional, despre evoluția înregistrată de Bitcoin, ca reper în privința activelor cripto. Optimiștii declară că fenomenul cripto este „de neoprit” și, prin urmare, cotațiile își vor reveni cândva, în timp ce pesimiștii afirmă că, de fapt, întreaga poveste este doar o „bulă speculativă”, critpomonedele neavând nimic pe care să se bazeze, din punctul de vedere al activelor.

„Graficul care surprinde evoluția pieței Bitcoin poate aduce foarte mult cu o bulă speculativă clasică. Implozia acestei bule, care pare să fi început în decembrie 2017, a continuat până în februarie 2018, timp în care prețul unui Bitcoin a scăzut de la 19.500 la 5.890 de dolari”, este de părere Marek Paciorkowski, director piețe financiare, Aforti Exchange, într-un comunicat remis redacției Realitatea Financiară.

„Fiecare fază de revenire pe care am văzut-o din februarie 2018 și până astăzi, a fost însoțită de volume tot mai reduse și de un interes tot mai scăzut din partea cumpărătorilor, motiv pentru care concludem că, din momentul marcării maximului local de la 11.700 de dolari de la sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie, ne confruntăm cu o tendință în mod clar descendentă în cadrul unei formațiuni de tip triunghi”, afirmă Paciorkowski.

Graficul zilnic al cotației Bitcoin în raport cu dolarul, sursa: Aforti Exchange

„În ultimele luni, ne-am confruntat și cu o volatilitate din ce în ce mai mică pe piață, așa cum ilustrează și indicatorul Bollinger Bands, care s-a aplatizat și a furnizat deja în mai multe rânduri suport și rezistență. Dacă piața va continua să evolueze în limitele curente ale Bollinger Bands, atunci, doar depășirea nivelulului de 7.715 USD va putea constitui un autentic semnal de cumpărare, în timp ce scăderea sub 5.613 USD va fi un semnal clar de vânzare”, este de părere analistul.

Argumentul principal invocat ține de analiza tehnică (cea care se ocupă cu studiul graficelor cotațiilor): din graficul remis rezultă o formațiune de tip triunghi, în cadrul căreia prețul Bitcoin evoluează din martie 2018. „Dacă vom asista la o evadare din acest triunghi în sens descendent, atunci obiectivul de preț pentru Bitcoin sugerat de înălțimea formațiunii ar putea fi la … 100 de dolari. Ar putea părea greu de crezut, dar totul este posibil pe piețele financiare, iar acest scenariu ar trebui luat și el în considerare, mai ales dacă eventualele tentative de revenire de aici vor eșua, iar Bitcoin va sparge suportul situat în zona a 5.500 de dolari”, completează directorul Aforti Exchange.

Articolul precedentElon Musk, dat în judecată din cauza declarațiilor sale pe Twitter
Articolul următorSondaj: Creșteri în comerț și servicii, dar și scumpiri în perioada septembrie – noiembrie

Comments are closed.