Gigantul auto Volkswagen se pregăteşte să realizeze o investiţie majoră în Turcia, ca parte a planului de extindere în Europa de Est, printre posibilele locuri anunţate anterior numărându-se România, Bulgaria şi Turcia, informează publicaţia Daily Sabah.

Decizia Volkswagen vine în urma normalizării relaţiilor dintre Turcia şi Germania, se arată în articolul apărut în Daily Sabah.

„Ca urmare a eforturilor de mai bine de un deceniu de a convinge gigantul german să investească în Turcia, Volkswagen a decis să deschidă o fabrică în țară, care va angaja 5.000 de persoane anual și va produce modele Skoda și Seat”, titrează publicaţia turcă.

Turcii citează un raport publicat de revista auto germană AutomobilWoche care anunţă că experienţa Turciei în domeniul producţiei auto a jucat un rol în decizia Volkswagen.

Tensiunile din relațiile bilaterale au dispărut în urma vizitei președintelui Recep Tayyip Erdoğan în Germania, în septembrie, dând impuls investițiilor germane în ţara asiatică, precizează Daily Sabah.

România a fost ocolită înainte de Volkswagen şi de alte nume mari din industria auto: Audi (parte din concernul VW) a ales Ungaria, Mercedes a anunţat de asemenea o investiţie majoră în ţara lui Viktor Orban.

Pe 18 noiembrie, şeful grupului Volkswagen AG, Herbert Diess, declara că producătorul auto caută un loc pentru o nouă fabrică multibrand în Europa de Est, a cărei producţie ar urma să înceapă după 2022.

La noua unitate din Europa de Est, care ar urma să aibă 5.000 de angajaţi, vor fi produse SUV-urile Skoda Karoq şi Seat Ateca, care în prezent sunt fabricate la Kvasiny (Cehia).

Necesitatea unei astfel de unităţi a crescut după ce Volkswagen AG a confirmat că va transfera producţia modelului Passat din Germania la fabrica Skoda din Kvasiny (Cehia), în condiţiile în care cel mai mare producător auto global îşi accelerează investiţiile în maşini cu emisii zero, potrivit Agerpres. Uzinele Volkswagen din Emden şi Hanovra (Germania) ar urma să fie transformate pentru producţia de vehicule electrice până în 2022.

Articolul precedentAngajatorii dau prime de Crăciun de până în 500 lei
Articolul următorCum pot scăpa evazioniștii de închisoare: ,,Urma scapă turma”