Vicepremierul Viorel Ștefan a fost respins, luni de Parlamentul European pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi.

 

 

Comisia de control bugetar a Parlamentului European a respins propunerea Guvernului Dăncilă pentru poziția de membru al Curții Europene de Conturi. Astfel, Viorel Ștefan, vicepremier fără portofoliu, a ratat ocazia de a ocupa acest post. 

Viorel Ștefan a fost propus de Guvern și, deși a fost singurul candidat, pentru că este vorba despre un post ce aparține României, nu a reușit să obțină votul europarlamentarilor.

Anunțul a fost făcut de eurodeputatul PNL, Siegfried Mureșan, care spune că acesta este cel mai mare eșec al Președinției române a Uniunii Europene.

„România nu pierde această poziție, ea poate fi ocupată de îndată ce Guvernul României va propune un candidat care să corespundă criteriilor de competență și să convingă europarlamentarii din Comisia de control bugetar. Vedem că Guvernul României nu reușește să obțină nimic în Europa, deși deține președinția rotativă a Uniunii Europene. Locul de membru în Curtea de Conturi care s-a supus astăzi la vot era destinat țării noastre, Viorel Ștefan nu a concurat cu vreun alt candidat din alt stat membru, nu a existat contracandidat. Cu toate acestea, candidatul Guvernului Dăncilă nu a reușit să convingă. Guvernul Dăncilă nu reușește să obțină nici măcar ceea ce se cuvine de drept țării noastre”, mai scrie Mureșan pe Facebook.

El precizează că Viorel Ștefan a avut 8 voturi pentru și 12 voturi împotrivă.

„Votul a fost secret, dar numărul de voturi de fiecare parte confirmă că au votat împotriva sa colegi din mai multe grupuri politice, inclusiv din ALDE. Menționez că am fost în sală la momentul votului, am urmărit sesiunea de vot, dar nu am votat de vreme ce au fost prezenți suficienți membri plini și membri supleanți din Comisia CONT, eu nefiind membru în comisia respectivă”, precizează eurodeputatul PNL.

Articolul precedentMircea Coşea, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica
Articolul următorSociete Generale concediază 600 de oameni