Țările UE iau în considerare posibilitatea de a se alătura Statelor Unite în embargoul asupra perolului rusesc. 

 

Încercând să forțeze o retragere militară din Ucraina, UE – împreună cu aliații occidentali – a impus deja o serie de sancțiuni, inclusiv înghețarea activelor băncii centrale rusești.

„Lucrăm la o a cincea rundă de sancțiuni și sunt propuse multe nume noi”, a declarat un diplomat UE de rang înalt, sub rezerva anonimatului, deoarece discuțiile nu sunt publice.

 

Guvernele UE vor relua discuția la nivel de miniștri de Externe luni, înainte ca Biden să sosească joi la Bruxelles pentru întâlniri cîn cadrul NATO, precum și cu UE și în formatul Grupului celor șapte (G7), inclusiv Japonia.

Până în prezent, Kremlinul nu a fost determinat să părăsească Ucraina de cele patru runde de sancțiuni impuse de UE în ultimele trei săptămâni, inclusiv împotriva a 685 de ruși și belaruși și asupra finanțelor și comerțului rusesc.

 

Acest lucru lasă blocul cu cea mai dificilă alegere din punct de vedere economic, și anume dacă să vizeze petrolul rusesc, așa cum au făcut Statele Unite și Marea Britanie, dar nu și UE, având în vedere dependența sa de gazul rusesc.

Diplomații au declarat pentru Reuters că țările baltice, inclusiv Lituania, fac presiuni pentru embargo, ca următorul pas logic, în timp ce Germania se declară împotriva unei acțiuni prea rapide, din cauza prețurilor deja ridicate la energie în Europa.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentINS: 53,121 milioane tone mărfuri încărcate/descărcate în porturile maritime româneşti în 2021
Articolul următorAdrian Câciu, ministrul cheie din Cabinetul Ciucă – ce se întâmplă cu pensiile și salariile. Realitatea Plus, ora 20.50

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau