Valoarea nominală a unui tichet de masă va ajunge la 20 de lei, de la 15,18 lei, cât este acum, conform unui proiect legislativ ce va primi votul senatorilor în curând.

 

Un proiect de lege care mărește suma alocată unui tichet de masă de la 15,18 lei cât este în prezent, la 20 lei, urmează să fie votat la Senat.

Parlamentarii semnatari argumentează că o valoare majorată a tichetelor de masă aduce atât beneficii sociale, cât și economice, pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”, susțin deputații și senatorii care vor să modifice legea. Actuala legislație a fost modificată în noiembrie 2018, până atunci valoarea prevăzută pentru un tichet de masă fiind de 15,04 lei.

Lege pentru modificarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare

Art. 14 va avea următorul cuprins:

(1)    Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor prezentei legi.

Legislația prevede că angajații pot folosi, lunar, un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile în care a fost prezent la lucru.

Tichetele de masă pe suport hârtie și pe suport electronic pot fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Mai exact, tichetele de masă pe suport hârtie pot fi utilizate în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, cu care unitățile emitente de tichete de masă pe suport hârtie au contractat prestarea serviciilor respective. Tichetele pe suport electronic pot fi utilizate doar în unități de alimentație publică, magazine alimentare, cantine-restaurant, bufete, care au încheiat contracte de prestare a serviciilor reglementate de prezenta lege cu unitățile emitente de tichete de masă pe suport electronic, și trebuie să permită utilizarea, în mod exclusiv, în scopul folosirii alocației individuale de hrană.

Articolul precedentEurostat confirmă dezastrul! România, cea mai mare scădere a producției industriale din UE
Articolul următorProducătorii europeni cer sprijinul guvernelor pentru vânzarea mașinilor electrice