Producătorii auto din Europa cer sprijinul guvernelor pentru promovarea și vânzarea mașinilor electrice.
Asociația Constructorilor Auto din Europa (ACEA) vrea un plan pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare pe Bătrânul Continent, dar și subvenții pentru clienții care doresc să achiziționeze vehicule cu emisii zero.
În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Asociația Constructorilor Auto din Europa (ACEA) a lansat un raport prin care susține că autoritățile trebuie să ofere un sprijin mai mare pentru vânzarea mașinilor electrice, astfel încât țintele europene de emisii CO2 să fie respectate.

 

ACEA cere guvernelor europene un plan consistent pentru promovarea și vânzarea mașinilor electrice, prin dezvoltarea infrastructurii de încărcare, dar și prin subvenții pentru clienții care doresc să achiziționeze vehicule cu emisii zero.

“Industria noastră este dornică să se îndrepte rapid către o posibilă mobilitate cu emisii zero, dar această tranziție este o responsabilitate comună,” a declarat Carlos Tavares, președintele ACEA și șeful grupului PSA. “Noi oferim tot mai multe alternative de mașini electrice pentru clienți. În paralel, guvernele din Europa trebuie să facă un pas înainte și să investească mai mult în infrastructura de încărcare. În plus, trebuie să ofere și subvenții sustenabile în toată Uniunea Europeană.”

Potrivit ACEA, numărul punctelor de încărcare pentru mașini electrice în UE era mai mic de 145.000 în 2018, în contextul în care producătorii auto estimează un necesar de 2.8 milioane până în 2030.

Articolul precedentVești bune pentru angajați. Tichetele de masă ar putea fi majorate la 20 lei
Articolul următorLondon Stock Exchange analizează oferta de preluare a Bursei din Hong Kong