Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie) şi prevede inclusiv construcţia unui pod şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internaţional Suceava, dar şi a trei noduri rutiere.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis luni la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), pentru validare, documentaţia de atribuire a contractului necesar proiectării şi execuţiei Lotului 2 (28,97 km) al Autostrăzii Paşcani-Suceava, a anunţat pe Facebook ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Documentaţia pentru primul lot a fost transmisă vineri, 12 iulie, la ANAP ceea ce înseamnă, potrivit şefului de la Transporturi, „start pentru licitaţia întregii Autostrăzi Paşcani- Suceava (61,97 km)”.

„Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie) şi prevede inclusiv construcţia unui pod şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internaţional Suceava, dar şi a trei noduri rutiere”, a mai scris Grindeanu pe reţeaua de socializare.

Este vorba despre podul peste Râul Siret şi DJ208C (845,10 m), un pasaj peste CF511 (625,10 m), Nodul Roşcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km), pentru care documentaţia a fost transmisă spre validare la ANAP la sfârşitul săptămânii trecute, Nodul rutier Dumbrăveni, la intersecţia cu DJ208B (Vereşti – Dumbrăveni) şi Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internaţional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul, cât şi cu DN29.

„Tot în cadrul acestui contract, trebuie să fie construite două parcări de scurtă durată şi două Spaţii de Servicii, în care vor fi montate 8 staţii de încărcare pentru autoturismele electrice. Contractul (finanţat prin PT) va fi lansat în licitaţie după validarea documentaţiei de atribuire, moment în care se va stabili şi data limită pentru depunerea ofertelor”, a punctat ministrul Transporturilor.

Articolul precedentMINISTRUL MEDIULUI: ROMÂNIA SE CONFRUNTĂ CU O SECETĂ SEVERĂ
Articolul următorMarcel Ciolacu, anunț privind cota TVA: „Exclus așa ceva!”