Aproape 700 de angajaţi vor fi concediaţi, ca urmare a închiderii fabricii de pantofi Rieker, din Lugoj, judeţul Timiş. Reprezentanţii companiei au anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă asupra faptului că decizia se va pune în aplicare la primăvară.

Potrivit şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, reprezentanţii companiei au notificat instituţia cu privire la o disponibilizare totală a unui număr de 663 de angajaţi, pentru că fabrica ar urma să se închidă în perioada următoare, fără a se fi comunicat şi motivele.

Fabrica din Lugoj, deschisă în 1998, este deţinută de concernul german Rieker. Producţia din România era destionată, în mare pare, exportului.

Informația că fabrica de încălţăminte ar urma să se închidă circula printre muncitorii fabricii de pantofi încă din toamna anului trecut, potrivit lugojeanul.ro. Măsura ar fi fost urgentată şi de ultimele măsuri fiscale luate de către Guvernul României.

În 2016, potrivit unei analize wall-street.ro, Rieker era producătorul de încălţăminte din România cu cea mai mare cifră de afaceri, peste 260 de milioane de lei.

Articolul precedentViceguvernatorul BNR:”Cu 1.200 de lei net câte credite să iei?”
Articolul următorBNR vrea să își schimbe site-ul, conceput acum 10 ani