Capitalizarea Bursei de Valori Bucureşti a scăzut în această săptămână cu 15,54% de la 162,02 miliarde de lei cât era luni, la 136,84 miliarde de lei vineri, după ce Guvernul a anunţat că va adopta o serie de măsuri fiscal – bugetare, printre care taxarea activelor bancare şi plafonarea preţului gazelor.

Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost în această săptămână cele ale Băncii Transilvania. Valoarea tranzacţiilor cu aceste titluri a depăşit 298,3 milioane de lei, însă acţiunile s-au depreciat cu 23,73%, potrivit datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi citate de Agerpres.

De asemenea, schimburile cu titluri BRD au fost de 97,902 milioane de lei, iar acţiunile băncii au scăzut cu 23,65%.

Pentru cele două companii, limita inferioară de variaţie a fost setată miercuri la 25%.

O valoare semnificativă a tranzacţiilor a fost înregistrată şi cu titlurile OMV Petrom, de 68,21 milioane de lei, precum şi cu cele ale Romgaz, de 57,09 milioane de lei. Acţiunile OMV Petrom şi cele ale Romgaz s-au depreciat cu câte 22,01%.

Bursa de la Bucureşti a închis săptămâna cu scăderi semnificative pe toţi indicii bursieri, de la 3,6% pe indicele BET-FI al SIF-urilor la 5,06% pe indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 companii.

 

Articolul precedentMinisterul Agriculturii pregăteşte subvenţia pentru usturoi, 1000 euro/hectar
Articolul următorBNR lansează o nouă monedă