Noul președinte al ANAF, Mihaela Triculescu, intră în forță în structurile vechi ale Fiscului și face „revoluție” de cadre.

 

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală are o nouă conducere, Raul – Cristian Petrescu fiind numit în funcţia publică de conducere de inspector general antifraudă, iar Marius – Viorel Niţu şi Ionuţ Aurică au în funcţiile de inspector general adjunct, conform unui comunicat.

„În Monitorul Oficial nr. 101 din 8 februarie a.c. au fost publicate deciziile prim-ministrului României, doamna Vasilica – Viorica Dăncilă, privind numirea la conducerea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a trei noi inspectori generali. Astfel, domnul Raul – Cristian Petrescu preia funcţia publică de conducere de inspector general antifraudă , iar domnii Niţu Marius – Viorel şi Ionuţ Aurică au fost numiţi în funcţiile publice de conducere de inspector general adjunct. Noua conducere a Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală este formată din profesionişti cu o vastă experienţă, dobândită mai ales în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală”, se menţionează în comunicat.

Presiune fără precedent pe ANAF: colectare de 30%

Ministerul Finanțelor pune o presiune fără precedent pe ANAF pentru ridicarea nivelului de colectare a taxelor și impozitelor. Eugen Teodorovici a transmis vineri un „mesaj către colegii din sistem”: Fiscul va avea „mult de lucru” în acest an, iar ministrul nu va face „rabat la niciun fel de măsură care să asigure ceea ce am spus astăzi”.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are obligaţia să aducă în acest an la bugetul de stat venituri de 30% din PIB, ceea ce înseamnă că va avea foarte mult de lucru, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la Palatul Victoria.

„Veniturile (bugetare – n. r.) estimate pentru acest an sunt de 342,7 miliarde de lei, cu 53,1% mai mari faţă de 2016. Pentru a asigura veniturile bugetare avem în vedere o îmbunătăţire a modului în care ANAF-ul colectează. Această creştere va fi de 6 miliarde de lei. Aş vrea să fac o precizare foarte importantă şi ca mesaj pentru colegii mei din sistem. Nivelul de venituri al ANAF în PIB este calculat undeva la 28%. Este o creştere importantă faţă de anul trecut, dar vreau să spun foarte clar că nivelul pe care ANAF trebuie să îl aducă în acest an este de 30%. Veniturile luate în calcul la elaborarea bugetului sunt cele de până la 28% din PIB, dar 30% este obligaţia ANAF pentru acest an„, a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă, după aprobarea de către Guvern a proiectului Legii bugetului de stat pe 2019.

El a subliniat că ANAF va avea tot sprijinul său, însă a atenţionat că nu va face rabat la niciun fel de măsură „care să asigure ceea ce am spus astăzi”.

Articolul precedentAvertisment pentru Guvern de la un membru în conducerea BNR
Articolul următorCe prevede ultima formă a bugetului „secret” al României