Record Tesla: 5.000 de mașini fabricate într-o săptămână

Tesla a produs aproape 5.000 de mașini electrice Model 3 în ultima săptămână a celui de-al doilea trimestru, iar ultima mașina a fost scoasă de pe linia de asamblare duminică dimineața, la câteva ore după miezul nopții, adică obiectivul stabilit de CEO-ul Elon Musk.

Cea de-a 5.000-a mașină produsă în această săptămână a trecut cu bine verificările finale de calității la fabrica din Fremont, California, și a fost aptă de livrare în jurul orei 05:00 dimineața, conform surselor Reuters. A rămas încă neclar dacă dacă Tesla este capabilă să mențină acest nivel de producție pentru o perioadă mai lungă de timp.

Tesla a avut un obiectiv de a produce 5.000 de mașini electrice Modele 3 pe săptămână înainte de încheierea celui de-al doilea trimestru, pentru a demonstra că este în stare să producă sedanul în producție de masă.

Producția Model 3 a fost afectată de o serie de probleme, dintre care putem enumera pe cele legate de dependența excesivă de automatizare petru liniile sale de asamblare, cele legate de producția de baterii precum și alte blocaje logistice.

Pe măsură ce se apropia sfârșitul trimestrului, Musk a continuat să îi îndemne pe muncitori, a construit o nouă linie de asamblare într-un cort imens din fața fabricii principale, alimentând estimările de reușită a atingerii țintei propuse și promise, inclusiv prin imagini postate pe Twitter.

„A fost o perioadă extrem de agitată „, a spus un muncitor care a descris atmosfera ca fiind una de „mobilizare generală”. Un alt lucrător a spus, după finalizarea celei de-a 5.000-a mașini, că atmosfera din fabrică era una de „sărbătoare de masă”.

Tesla va anunța cifrele de producție și de livrare pentru cel de-al doilea trimestru în această săptămână, iar investitorii vor urmări aceste date pentru a vedea dacă compania își poate menține viteza de producție de la sfârșitul trimestrului.

Compania se angajează în mod regulat în așa-numitele „explozii de construcție”, perioade temporare de producție cât mai rapide posibil, pe care le utilizează pentru a estima cât de multe mașini este capabilă să construiască pe intervale mai mari de timp.

Analistul Brian Johnson de la Barclay’s a avertizat, în martie, investitorii să fie atenți la aceste perioade de producție maximă pentru Model 3, care nu erau, pe atunci, valabile decât pe perioade scurte.

Tesla a declarat, în luna mai, că rezervările nete pentru Model 3, adică cele care reprezintă atât noile rezervări cât și anulările, au depășit 450.000 la sfârșitul primului trimestru.

Model 3 reprezintă cel mai recent autoturism electric produs de Tesla și care se dorește a fi destinat producției de masă, spre deosebire de predecesoarele sale Model S și Model X care fac parte din categoria autoturismelor de lux.

Articolul precedentA început răzbunarea globală pe exportatorii americani
Articolul următorCât costă și în ce județe sunt cei mai mulți asistați social

Comments are closed.