Raiffeisen Bank România și Asociația Tășuleasa Social, au încheiat un parteneriat strategic pentru realizarea primilor 100 de kmilometri din Via Transilvanica, rută turistico – istorică, ce va face legătura între Drobeta-Turnu Severin și Putna, arată un comunicat al băncii, publicat vineri.
Via Transilvanica este un proiect – identitate care are drept scop crearea unui
drum – pelerinaj care va porni din Drobeta-Turnu Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol – va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia, și va ajunge până la Putna lui Ștefan cel Mare, potrivit organizatorilor.
Proiectul va consta în amenajarea a 1.000 de kilometri de traseu ce va străbate 10 județe –
Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud și Suceava, și va oferi celor care vor dori să îl parcurgă oportunități culturale, sportive și de relaxare.
Raiffeisen Bank va finanța, printr-un parteneriat strategic de trei ani, primii 100 de kilometri din drumul Via Transilvanica, ca partener de tradiție al Asociației Tășuleasa
Social, care s-a implicat de-a lungul timpului în susținerea diferitelor proiecte precum Via Maria Theresia, recondiționarea unui drum istoric care, astăzi, poate fi parcurs în siguranţă de către toți iubitorii de drumeții și de natură.
Proiectul Via Transilvanica a avut ca inspiraţie potecile de pelerinaj din Spania şi cele de anduranţă din Statele Unite ale Americii, unde s-a observat că astfel de iniţiative, odată implementate şi dezvoltate, îndeamnă comunităţile să lucreze împreună, încurajând valori precum multiculturalitatea și toleranța.
Drumul va fi amenajat în mai multe etape, începând cu o porţiune de 100 de kilometri în judeţul Bistrița-Năsăud, în 2018. Ulterior, întregul traseu va fi semnalizat şi marcat cu borne kilometrice realizate din andezit. Vor fi investite resurse multiple în informarea comunităţilor cu privire la potenţialul turistic al proiectului și în furnizarea de informații explicite pentru drumeții care vor străbate Via Transilvanica.
Infrastructura Via Transilvanica va furniza date despre posibilități de cazare și masă, dar și informații istorice și culturale ale diferitelor zone pe care drumul le străbate.
Raiffeisen Bank deservește aproximativ două milioane de clienți persoane fizice, 100.000 de IMM-uri și 5.600 de companii. Rețeaua Raiffeisen Bank numără peste 400 de agenții în toată țara. În cei 21 de ani pe piața românească, Raiffeisen Bank a investit peste 20 milioane de euro în proiecte culturale, sociale, educative și comunitare.
Comments are closed.