Un cumul de factori stresanți pentru investitori au creat panică pe bursele europene, joi. Pierderile sunt cele mai mari din februarie 2018, iar bursele au atins minimul ultimilor doi ani, potrivit Bloomberg.

Optimismul în legătură cu negocierile comerciale dintre SUA și China a dispărut brusc, după arestarea lui Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei și fiica fondatorului companiei-gigant din China.

Indicele Stoxx Europe 600 are cea mai proastă săptămână de la sfârșitul lunii octombrie, ajungând la cel mai scăzut nivel din decembrie 2016, informează Bloomberg, care arată că „este cea mai proastă zi pe bursele europene din februarie”.

Indicii futures de pe Wall Street arată că și bursa americană va deschide joi pe roșu. Temerile legate de încetinirea creșterii europene au dus la pierderi de 1,4 trilioane dolari din februarie până în prezent pe he Stoxx Europe 600 Index.

Și bursele asiatice au căzut joi, indicele japonez Nikkei a scazut cu 1,91%, la cel mai scăzut nivel din 30 octombrie, indicele Asia-Pacific al MSCI a pierdut 2 procente, Hong Kong Hang Seng a scăzut cu 2,47%, în timp ce acţiunile din Shanghai au scăzut cu 1,7%.

Informaţia legată de arestarea în Canada a lui Meng Wanzhou a venit pe fondul negocierilor dintre Washington şi Beijing pentru detensionarea conflictului comercial.

Alți factori negativi pentru „joia neagră” sunt îngrijorările legate de evoluţia ratelor dobânzilor în SUA, incertitudinea Brexit-ului şi apariţia altor riscuri pentru creşterea globală.

Articolul precedent„Evitați femeile cu orice preț!” Noua lege secretă de pe Wall Street
Articolul următorEurostat: România, creştere semnificativă la transportul aerian de călători