Tabla groasă navală produsă la Combinatul Siderurgic de la Galați este utilizată pentru construcția unui important vas de croazieră și de cercetare, care va explora mările nordice.

Construcția vasului de explorare polară „Le Comandant Charcot” a început oficial cu ceremonia tradițională de tăiere a primei table, care a avut loc pe 6 noiembrie, anunță oficialii ArcelorMittal.

Nava va fi construită la Șantierul Naval Vard din Tulcea, parte a Grupului Fincantieri.

Nava ”Le Comandant Charcot” va fi operată de firma franceză Ponant, începând cu anul 2021.

Conform armatorului, nava va explora zona Polului Nord atât ca navă de croazieră cât și ca laborator științific destinat unor misiuni operaționale și de cercetare oceanografică.

Acesta va fi primul vas de explorare care va depăși standardele de mediu stabilite în reglementările internaționale. Astfel, “Le Comandant Charcot” va avea o propulsie hibridă: electrică dar și pe gaz natural lichefiat.

”Nava va purta numele marelui explorator francez, Comandantul Charcot. Explorator prin vocație, cu o adevarată pasiune pentru navigatie, Jean – Baptiste Charcot este una dintre figurile emblematice ale expedițiilor polare franceze „, a explicat Ponant.

Articolul precedentTitlurile CENTENAR, succes neașteptat. S-a prelungit perioada de subscriere
Articolul următorFabrica de bani a Europei se închide. Ce urmează de azi încolo