Deși au participat aproape 34.000 de persoane la Bursa Locurilor de Muncă, numai 629 au fost angajate pe loc. Ministerul Muncii spune că aproape 39.000 de locuri de muncă au fost oferite de cei 2.270 de angajatori prezenţi la eveniment.

Un număr de 33.784 de persoane au participat vineri la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) la nivel naţional, iar 629 au fost angajate pe loc, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pe pagina de Facebook.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMinisterul.Muncii.Romania%2Fposts%2Fpfbid0MRCMDPbTXyRZqLAFhRULNbZ5UcJSn8Mzpc1XeZRLRd8JUQMVySCQ5Ah5ZxbGwSSLl&show_text=true&width=500&is_preview=true

Potrivit sursei citate, aproape 39.000 de locuri de muncă au fost oferite de cei 2.270 de angajatori prezenţi la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, iar din numărul total de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă 11.098 au fost selectate în vederea încadrării, dintre care 28 de tineri cu risc de marginalizare socială, iar 629 au fost deja angajate.

MMSS precizează că, din numărul total de 33.784 de participanţi la această ediţie a Bursei, 412 au fost tineri cu risc de marginalizare socială şi 65 de persoane refugiate din Ucraina.

„Astfel de evenimente, care facilitează întâlnirea directă a angajatorilor cu forţa de muncă, sunt extrem de utile şi mă bucură interesul manifestat de ambele părţi, precum şi rezultatele obţinute. Sunt convinsă că numărul celor care vor obţine un loc de muncă, pe lângă cei 629 de oameni angajaţi astăzi în cadrul bursei, va creşte considerabil”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Principalele ramuri de activitate cărora le corespund meseriile în care au fost încadrate pe loc cele 629 de persoane sunt următoarele: construcţii de clădiri (139), tăbăcirea şi finisarea pieilor (74), comerţ cu amănuntul, cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor (61), fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (55), restaurante şi alte servicii de alimentaţie (51), industria alimentară (33), activităţi şi de investigaţii şi protecţie (25) etc.

În ceea ce priveşte persoanele cu studii superioare, principalele meserii în care au fost angajate pe loc au fost: inginer, director societate comercială, economist, administrator societate comercială etc.

„Bursa Locurilor de Muncă este un eveniment esenţial pentru susţinerea angajatorilor în demersurile lor de identificare a forţei de muncă necesare dezvoltării economice. Este necesar să continuăm să sprijinim mediul economic pentru ca acesta să rămână performant şi competitiv”, a afirmat, la rândul său, preşedintele ANOFM, Florin Cotoşman, prezent la Bursa organizată de AJOFM Argeş.

Evenimentul a avut loc în 76 de locuri din ţară.

Articolul precedentBogdan Chirițoiu are încredere în sistemul bancar: „N-am văzut motive să intervenim în tranzacțiile care sunt în desfășurare”
Articolul următorDupă ani de amânări, România va finaliza centrala pe gaz de la Iernut