România are un avantaj important în tranziția energetică datorită unui mix diversificat de surse de energie. Acesta include energie hidro, nucleară și surse regenerabile precum eoliene și fotovoltaice, în timp ce aportul din cărbune și petrol este în scădere. 

România are condițiile ideale pentru a accelera tranziția către surse de energie verde, fără a afecta securitatea energetică sau economia.

Pentru a sprijini tranziția, trebuie prioritizate câteva zone esențiale: stocarea energiei, digitalizarea rețelelor și eficiența energetică. Aceste tehnologii sunt vitale pentru a susține dezvoltarea energiei verzi. Totuși, acestea necesită investiții majore și urgente.

 
 

Tranziția energetică nu este doar despre reducerea poluării, ci și despre prețuri mai mici și o competitivitate economică mai mare.

Investițiile mai ample în energia regenerabilă, alături de măsuri pentru îmbunătățirea eficienței, vor aduce beneficii economice semnificative, contribuind totodată la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, la limitarea încălzirii globale și a efectelor schimbărilor climatice.

 
 

Fenomenele meteorologice extreme, care s-au făcut simțite și în România în ultima perioadă – valuri de căldură, furtuni sau secetă, sunt, împreună cu războiul, o amenințare reală, iar energia regenerabilă este răspunsul țării noastre la aceste provocări.

 
 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentTU DECIZI! ROBERT SIGARTĂU, VICEPREȘEDINTELE PNL: MARCEL CIOLACU NU ȘI-A RESPECTAT CUVÂNTUL FAȚĂ DE NICOLAE CIUCĂ, ACEASTĂ ALIANȚĂ NU TREBUIE SĂ MAI AIBĂ LOC
Articolul următorDISCUȚII CRUCIALE LA BRUXELLES PENTRU TAXELE ROMÂNILOR. PLANUL MINISTRULUI DE FINANȚE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau