Miliardarul Michael Bloomberg a depus actele pentru intrarea în cursa pentru Casa Albă

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New York City, a depus joi actele la Comisia Electorală Federală pentru a candida la preşedinţia Statelor Unite din partea Partidului Democrat.

Michael Bloomberg a făcut un alt pas către declararea candidaturii sale oficiale la funcția de președinte al SUA, depunând documente la Comisia electorală federală.

După ce a renunțat la cursă în martie, miliardarul de 77 de ani a dezvăluit la începutul acestei luni că ar putea decide să reintre în cursa prezidențială democratică cu mai puțin de trei luni îaninte de alegerile primare din Iowa.

Michael Bloomberg a depus actele necesare la 8 noiembrie pentru a fi inclus în buletinul de vot din Alabama, care are primul termen limită pentru depunerea primară. Howard Wolfson, un consilier al lui Bloomberg, a declarat la vremea respectivă că fostul primar al New York-ului este îngrijorat de faptul că niciunul dintre democrații care candideau deja pentru președinte „nu au fost bine poziționați” pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2020.

Bloomberg s-a înregistrat deja să participe la alegerile primare din Alabama, Arkansas şi Texas.

Un alt consilier a spus joi că Bloomberg s-a mai înscris în scrutinurile din Georgia şi Michigan.