Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al New York City, a depus joi actele la Comisia Electorală Federală pentru a candida la preşedinţia Statelor Unite din partea Partidului Democrat.

Michael Bloomberg a făcut un alt pas către declararea candidaturii sale oficiale la funcția de președinte al SUA, depunând documente la Comisia electorală federală.

După ce a renunțat la cursă în martie, miliardarul de 77 de ani a dezvăluit la începutul acestei luni că ar putea decide să reintre în cursa prezidențială democratică cu mai puțin de trei luni îaninte de alegerile primare din Iowa.

Michael Bloomberg a depus actele necesare la 8 noiembrie pentru a fi inclus în buletinul de vot din Alabama, care are primul termen limită pentru depunerea primară. Howard Wolfson, un consilier al lui Bloomberg, a declarat la vremea respectivă că fostul primar al New York-ului este îngrijorat de faptul că niciunul dintre democrații care candideau deja pentru președinte „nu au fost bine poziționați” pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2020.

Bloomberg s-a înregistrat deja să participe la alegerile primare din Alabama, Arkansas şi Texas.

Un alt consilier a spus joi că Bloomberg s-a mai înscris în scrutinurile din Georgia şi Michigan.

Articolul precedentCriza auto. Continental va concedia 5.000 de oameni. România nu va fi afectată
Articolul următorTrump cere Apple să contribuie la dezvoltarea reţelelor 5G în Statele Unite