Măsurile recente ale PSD, precum majorarea salariului minim și a pensiilor, nu doar că au sporit veniturile cetățenilor, dar au dus și la o creștere accelerată în sectoare economice majore, de la comerț și până la turism.

Un sector important care a beneficiat de pe urma politicilor Executivului Ciolacu de creștere a veniturilor românilor este comerțul cu amănuntul, principalul indicator pentru consumul privat.

Conform datelor furnizate la 5 septembrie de Institutul Național de Statistică (INS), cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a înregistrat o creștere de 8,1% în primele șapte luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din anul anterior. Aceste date reflectă o relansare a economiei, dar și o creștere a puterii de cumpărare a populației, ceea ce reflectă eficiența măsurilor implementate de Guvernul Ciolacu.

 
 

Cifra de afaceri din comerț, pe plus cu 8,1% în iulie

Datele INS arată că în luna iulie 2024, față de iulie 2023, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 8,1%, cu o creștere deosebită în zona produselor nealimentare (14,5%), în timp ce vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au avansat cu 4,8%.

 
 

Acești indicatori confirmă că politicile PSD de stimulare a consumului intern și prin susținerea creșterii salariilor sunt eficiente, având un impact direct asupra dinamicii economice.

Sprijinul Guvernului Ciolacu pentru turism aduce o creștere cu aproape 4% față de anul trecut

Pe lângă comerț, un alt domeniu ce a beneficiat de pe urma strategiilor Executivului Ciolacu este turismul, sector ce contribuie anual cu 2-4% la Produsul Intern Brut național.

Conform datelor INS, sosirile turiștilor în structurile de cazare au crescut cu 3,8% în primele șapte luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. De asemenea, numărul înnoptărilor a crescut cu 3,4%, ceea ce arată o revitalizare a turismului, susținută și de măsurile menite să atragă mai mulți turiști străini, dar și de creșterea interesului pentru turismul intern.

 
 

PSD investește în creșterea vizibilității României ca destinație turistică internațională

Un alt aspect important este numărul mare de turiști străini care au vizitat România în primele șapte luni ale anului, un indicator clar al îmbunătățirii percepției asupra României ca destinație atractivă și competitivă.

Guvernul Ciolacu a implementat măsuri pentru revitalizarea turismului, concentrându-se pe atragerea turiștilor străini și sprijinirea agențiilor de turism care contribuie la acest scop. De asemenea, au fost alocate fonduri pentru modernizarea infrastructurii turistice, incluzând cazarea și facilitățile turistice. Programul „Sprijin pentru România” oferă suport financiar operatorilor din turism afectați de dificultăți economice. Prin aceste măsuri, se urmărește creșterea vizibilității României ca destinație turistică și sprijinirea dezvoltării economice locale.

Articolul precedentMinisterul Finanțelor s-a mai împrumutat de un miliard de euro de pe piața bancară
Articolul următorBVB, cea mai lungă serie de ședințe fără creștere, de la pandemie încoace

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau