Prim-ministrul Ludovic Orban îşi doreşte ca proiectul de buget pe 2021 să fie dezbătut şi votat de Parlamentul care va rezulta în urma alegerilor din 6 decembrie. Orban consideră că bugetul pe anul viitor ar putea fi dezbătut şi votat în perioada dintre Crăciun şi 31 decembrie, astfel încât să existe un buget pentru anul următor încă din prima zi a acestuia.

„Noi întocmim proiectul de buget. Sigur că aş prefera ca bugetul să fie votat de Parlamentul ales pe 6 decembrie, pentru că el va reflecta voinţa actuală, voinţa împrospătată a românilor, va fi o oglindă fidelă a opţiunilor politice actuale ale românilor şi chiar dacă noi întocmim proiectul de buget, dorinţa noastră este ca el să fie dezbătut de parlamentul nou ales”, a declarat Orban duminică.

El a susţinut că proiectul bugetului de stat şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat ar putea fi votate între Crăciun şi 31 decembrie, astfel încât autorităţile din România să intre în noul an funcţionând pe noul buget.

„Eu cred că Parlamentul, dacă se mobilizează, poate să dezbată proiectul de buget până la sfârşitul anului astfel încât să nu fim nevoiţi să intrăm în anul viitor fără buget”, a adăugat premierul, potrivit news.ro

Articolul precedentUltima fabrică de sticlă din România, care funcționa la Avrig, și-a închis porțile după 400 de ani de activitate continuă
Articolul următorDaniel Dăianu prevede destabilizări sociale de amploare: ”Suntem în război. Toate companiile private mari se vor restructura, vor da afară oameni”