Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, cu o prezenţă importantă și pe piaţa din România, intră în forță în domeniul energiei: cumpără 7 parcuri eoliene pentru 136 milioane euro.

 

Grupul suedez Ingka, care deţine majoritatea magazinelor Ikea, a anunţat vineri că a achiziţionat de la Vestas o participaţie de 80% în şapte parcuri eoliene din România, pentru 136 milioane euro (151 milioane de dolari), transmite Reuters.

Grupul danez Vestas este cel mai mare producător de turbine eoliene din Europa.

Achiziţia, realizată prin divizia de investiţii a Ingka Group, include 64 de turbine cu o putere totală instalată 171 MW, şi vine după ce anul acesta grupul suedez cumpărase o participaţie în al doilea mare parc eolian offshore din Germania.

„Achiziţia din România sprijină obiectivul nostru de a genera din surse regenerabile întreaga cantitate de energie pe care o consumăm iar investiţia ne aduce cu un pas mai aproape de îndeplinirea ţintelor noastre climatice din 2020”, a afirmat şeful investiţiilor de la Ingka, Krister Mattsson.

Acum Ingka Group deţine şi operează 900.000 de module solare şi 534 turbine eoliene în 14 ţări, potrivit Agerpres.

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare şi ar urma să se finalizeze în octombrie, a precizat grupul suedez.

Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, are o prezenţă importantă pe piaţa din România.

Articolul precedentComerțul cu mașini și motociclete, pe plus în iulie 2019, față de anul trecut
Articolul următorGoogle a acceptat să plătească 1 miliard de euro la Fiscul francez