Doina Pârcălabu, fost șef al Casei Naționale de Pensii, a adus acuzații grave la adresa ministrului Muncii în legătură cu anunțurile sistemul de pensii și de salarizare, joi, în emisiunea „100%”, de la Realitatea PLUS.

„Nu avem miniștri care să apere interesele celor pe care îi reprezintă. Și aici mă refer la ministrul Muncii, care nu empatizează nici cu salariații, nici cu pensionarii. Și în loc să se lupte în Guvern în fața colegilor săi  și să prezinte situația dramatică a pensionarilor din România, vine cu teme false și ne arată că nu sunt sustenabile măsurile de creștere a veniturilor pensionarilor. În schimb, avem teme false. De exemplu, de ce nu a venit prin Ordonanță de Urgență să modifice legea cu privire la acordul global astfel încât pensionarii să nu mai meargă în instanță?  În schimb, vine și ne spune că modifică filosofia pensiei anticipate, care nu are niciun impact, nici pentru publicul larg, nici financiar”, a declarat, joi, fostul președinte al Casei Naționale de Pensii, Doina Pârcălabu la emisiunea 100% de la Realitatea PLUS, scrie realitateadebucuresti.net.

„Este mai ușor să trimiți resursele la ordonatori de credite cum este Ministerul de Finanțe sau Secretariatul General al Guvernului, unde cheltuirea banului public se face la decizia unei persoane și este mult mai greu să modifici legea care să modifice drepturi care vor curge  de acolo fără ca să intervină un decident. Dacă fondurile de la Ministerul Muncii au fost diminuate nu aici e problema. Problema este  a legislației care nu conferă alte drepturi. Pentru că, dacă legea privind pensiile ar fi fost modificată, ar fi fost modificată valoarea punctului de pensie sau toate celelalte reguli privind includerea în baza de date a celorlalte venituri ar fi fost modificate, atunci nu bugetul ar fi fost o problemă. Ar fi trebuit să fie asigurate fondurile. Sau dacă alocațiile de stat prin  legea care le conferă ar fi fost modificate în cuantum, atunci trebuia asigurate fondurile. Dar este mai bine să arătăm de fiecare dată că nu se poate și să distribuim sume importante la dispoziția unei persoane”, a concluzionat Pârcălabu.

Articolul precedentLudovic Orban: „Cel puțin 40 de miliarde de lei trebuie prevăzuți pentru PNDL 3. Investițiile în dezvoltarea comunităților locale nu au voie să se oprească!”
Articolul următorVești PROASTE de la BNR. Inflația crește peste estimările Guvernului, propulsată de scumpirea energiei și carburanților