Deutsche Bank pregăteşte concedierea a 15.000 până la 20.000 de angajaţi, sau mai mult de una din şase poziţii la nivel global, a anunţat vineri Wall Street Journal (WSJ), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

 

Concedierile vor avea loc probabil în decurs de peste un an şi vor viza toate regiunile şi sectoarele de activitate, potrivit WSJ.

Discuţii la vârful conducerii privind restructurarea au avut loc joi şi vineri dar încă nu s-a luat o decizie finală, au declarat surse financiare pentru Reuters.

Membrii Comitetului de supervizare al Deutsche Bank au discutat planurile în această lună şi au acceptat concedieri masive, susţin sursele citate de Agerpres.

Directorul general Christian Sewing încearcă să-i convingă pe investitori că poate redresa cel mai mare grup bancar german, ale cărui acţiuni au ajuns luna aceasta la un nivel scăzut record.

Vineri, acţiunile Deutsche Bank au urcat cu 4,8% după ce Rezerva Federală a SUA a anunţat că cea mai mare bancă din Germania a trecut testele de stres. Subsidiara americană a Deutsche Bank este afectată de litigii judiciare, investigaţii ale autorităţilor de reglementare şi performanţe sub aşteptări.

Şi Financial Times anunţa luna aceasta, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Deutsche Bank intenţionează să-şi revizuiască activităţile de tranzacţionare înfiinţând o aşa numită „bancă de rebuturi”, unde să păstreze active care nu sunt de bază, în valoare de zeci de miliarde de euro.

De asemenea, vor fi reduse sau chiar închise unele activităţi de tranzacţionare de acţiuni şi derivate din afara Europei.

La „banca de rebuturi” vor fi depozitate sau vândute active de până la 50 de miliarde de euro.

Măsurile fac parte din procesul de restructurare al diviziei de investiţii, o sursă majoră de venituri pentru cea mai mare bancă din Germania, care în ultimii ani s-a confruntat cu declinul profiturilor.

 

Articolul precedentGazele, mai scumpe din cauza celei mai contestate OUG. „Suntem la mila Rusiei”
Articolul următorCine ar putea cumpăra 8% din acţiunile Petrom. Intenția Guvernului, controversată