Destinații excentrice de revelion. Cât costă o noapte în sigurul hotelul din lume unde poti dormi printre rechini

Sursa foto: Business Insider

Hotelul The Muraka din Maldive, vva inaugura în luba noiembrie prima vilă subacvatică din lume, oferă vizitatorilor săi ocazia să doarmă „printre rechini”.

Situat la mai mult de 5 metri sub nivelul mării, în mijlocul Oceanului Indian, și dotat cu ziduri de sticlă, The Muraka este practic un acvariu pe două nivele, unde clientul poate adormi liniștit după o partidă de pescuit, pentru ca apoi să se trezească înconjurat de corali.

De altfel „muraka” se traduce „coral” în limba locală Dhivehi.

Hotelul Este conectat printr-un debarcader lung la stațiunea Hilton Conrad Maldives Rangali, cunoscută pentru premierele sale în domeniul turismului.

„Aici au fost inaugurate pentru prima dată vile pe picior deasupra apei, tot aici a apărut primul restaurant subacvatic, iar acum stațiunea găzduiește un complex turistic în adâncurile oceanului”, scrie specialista Melissa Locker în Architectural Digest, conform Business Insider.

Prețul cazării este de 50.000 de dolari pe noapte de persoană. Investiția totală pentru amenajarea complexului s-a cifrat la 15 milioane de dolari.

Nivelul inferior al clădirii, cântărind de 600 de tone, a fost construit în Singapore, apoi transportat în Maldive pe o navă specializată și scufundat în apropierea unui recif.

Operațiunea de scufundare a necesitat multă muncă și mare atenție, astfel încât construcția să nu se deterioreze. 10 piloți de beton o mențin stabilizată, astfel încât caracteristicile materialelor și structura de rezistență să nu aibă de suferit pe vreme rea sau în cazul unor furtuni.

Sursa foto: Architectural Digest

Oaspeții pot ajunge la The Muraka prin intermediul unui hidroavion privat, într-un debarcader privat sau în barca cu motor de la stațiunea principală, pe care le pot folosi pentru restul sejurului. Locația, sa departe de complexul principal, oferă intimitate totală.

Întreaga vilă pe două nivele este din oțel, beton și acril și poate adăposti 9 oaspeți. De la nivelul superior poate fi admirat oceanul, în toată splendoarea sa. De asemenea, complexul are o sală de gimnastică și o zonă pentru detalii de securitate.

Pe lângă cele două dormitoare, nivelul superior are o baie cu cadă orientată spre ocean. Dar asta este doar unul dintre numeroasele facilități all inclusive. Există un majordom și bucătar-șef pentru fiecare apartament, un instructor de fitness la cerere. Clienții pot beneficia de tratamente spa și au la dispoziție ski-jet-uri pentru a face sport pe creasta valurilor.

Articolul precedentFinal de săptămână volatil pe Wall-Street: Trump se contrazice cu principalul său consilier economic, în timp ce Apple pune presiune pe indici
Articolul următorScăderea TVA nu a rezolvat problema. Una din trei pâini e vândută la negru și 1 mld de euro ajung în buzunarele evazioniștilor

Comments are closed.