Decizii cruciale anunțate azi de BNR. Isărescu oferă explicații

Banca Națională a decis joi dacă modifică sau nu dobânda-cheie, în funcție de care băncile comerciale stabilesc dobânzile la credite și depozite.

 

 

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României s-a reunit joi pentru o nouă şedinţă de probleme de politică monetară.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, va prezenta joi, de la ora 15:00 în detaliu hotărârile Consiliului de Administraţie al BNR pe probleme de politică monetară.

BNR a hotărât menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, în şedinţa de joi CA a mai decis şi menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an.

Și la precedenţa şedinţă, desfăşurată în 15 mai, CA al băncii centrale a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an.

De asemenea, CA a hotărât, în mai, menţinerea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi a ratei dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Articolul precedentCum poți să primești ajutor de stat chiar dacă ai datorii la buget
Articolul următorCreșterile de salarii și scumpirile împing afacerile din comerț