Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, joi, să menţină nemodificată dobânda de politica monetară „cel puţin până în vara lui 2019” şi, totodată, a anunţat că achiziţiile sale de obligaţiuni vor înceta la finele acestei luni, informează AFP.

Într-un comunicat de presă al BCE, instituţia precizează că, la şedinţa care a avut loc joi, Consiliul guvernatorilor a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore a fost lăsată la minus 0,40%.

„Consiliul guvernatorilor se aşteaptă ca dobânzile cheie ale BCE să rămână la nivelele actuale cel puţin până în vara lui 2019, sau în orice caz atâta timp cât va fi necesar pentru a se asigura o convergenţă sustenabilă a inflaţiei spre un nivel mai mic, dar apropiat, de 2% pe termen mediu”, se precizează în comunicatul BCE.

„Cu privire la măsurile de politică monetară non-standard, achiziţiile nete în cadrul programului de cumpărare de active (APP) vor înceta în luna decembrie 2018”, adaugă BCE.

Atenţia analiştilor se îndreaptă spre conferinţa de presă a preşedintelui BCE, Mario Draghi, programată să înceapă la ora 14:30 GMT, ocazie cu care preşedintele BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza deciziilor adoptate joi.

Articolul precedentDouă companii interesate de preluarea Astaldi
Articolul următorConcediu în Sicilia sau lună de miere în Iordania, printre cele mai bune oferte Early Booking pentru 2019