Costul cu forța de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a crescut cu 5,68% în trimestrul III din acest an, faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de trimestrul precedent, costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creştere de 1,36%.

Cea mai semnificativă creştere a costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) este în învăţământ (18,82%), ca urmare a vacanței școlare și diminuarea timpului efectiv lucrat.

Creşteri mai mari ale costului cu forța de muncă s-au înregistrat în activităţile de hoteluri şi restaurante (5,86%), administraţie publică (3,52%) și industrie prelucrătoare (2,48%).

La polul opus, cele mai importante scăderi ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în intermedieri financiare şi asigurări (-6,53%), activităţi de spectacole, culturale şi recreative (-4,62%), industria extractivă (-3,16%.

Potrivit INS, în trimestrul III al anului, comparativ cu perioada similară din 2019, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităţilor economice.

 

Articolul precedentAeroportul Internațional Cluj va fi conectat direct cu două din cele mai mari aeroporturi din Europa
Articolul următorAtenție ce cumpărați, au fost descoperite încă 5 tipuri de măști periculoase