De azi Litoralul românesc a intrat în vârf de sezon, ceea ce aduce o majorarea a tarifelor chiar și cu 40%.  Potrivit hotelierilor, chiar și la cel mai ieftin pachet, majorarea va fi de circa 150 de lei. Chiar dacă sunt tot mai căutate, stațiunile cu nume de planete au tarife ceva mai mici, în timp ce Mamaia rămâne cea mai scumpă destinație de pe Litoralul românesc. Vârful de sezon durează până pe 20 august.

În Mamaia, cazarea la un hotel de două stele costă de azi 400 de lei/persoană, pentru 5 nopţi cu mic dejun, față de 270 în iunie, potrivit unei analize news.ro.

La 3 stele, preţul unui pachet echivalent crește de la 670 lei de persoană la 990 de lei. La un hotel de patru stele, pachetul va costa 1590, față de 1120, iar la cinci stele prețul ajunge la 3200 de lei.

În Eforie Nord, majorirăile sunt ceva mai mici, mai ales pe segmentul de 3 stele, unde costul unui pachet crește de la 300 lei/persoană la 550 de lei.

În Jupiter, Venus, Saturn, Neptun, pachetul de cinci nopţi, cu mic dejun, la un hotel de trei stele, costă între 375 şi 500 lei în iulie şi august. Acelaşi pachet, la patru stele în Jupiter, Venus, Saturn, Neptun este de 1.320 de lei.

Vârful de sezon pe Litoralul românesc durează până pe 20 august, când prețurile se vor reduce cu până la 30%.

Anul acesta, tarifele de pe litoralul românesc sunt asemănătoare cu cele din Bulgaria, potrivit hotelierilor.

Articolul precedentTarife mai MICI la apelurile fixe și mobile, de la 1 iulie
Articolul următorGrecia face precizări, după o comunicare greșită a MAE român: Regulile de intrare în țară NU S-AU MODIFICAT