Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi a  desemnat câștigătorii pentru proiectarea și execuția loturilor 3 și 4 ale Centurii București, zona de nord. Cumulat, este vorba de 13 kilometri de șosea, iar executații au la dispoziție 2 ani și 8 luni pentru a termina lucrările, potrivit comunicatului CNAIR:

Pentru lotul 3, ofertantul desemnat câștigător este compania turcă NUROL INSAAT VE TICARET A.S., cu prețul de 428,827,572.23 lei fără TVA și un punctaj total de 98.23 puncte, din care 48.23 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică.

Durata contractului este de 30 de luni, din care, 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor.

Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 de luni, iar lungimea lotului 3 este de 8,6 km. Compania turcă a construit unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din lume, precum și tunelul de metrou pe sub Bosfor.

Proiectarea și execuția lotului 4 va fi efectuată de  Asocierea S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 312.633.551,09 Lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componenta financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 12 pentru proiectare și 18 pentru execuția lucrărilor. Lungimea lotului 4 este de 4,47 km, iar perioada de 120 de luni.

Semnarea contractelor de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire, mai transmite CNAIR.

Articolul precedentEconomistul şef al BCE avertizează că economia nu se va redresa deplin în viitorul apropiat
Articolul următorExclusiv Realitatea Plus. Cu cât vor crește pensiile