În august, producția industrială a scăzut față de iulie cu 9,1%, iar față de august 2017 a crescut cu 3,7% (serie brută), informează INS.

În primele opt luni, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, producţia industrială a fost mai mare cu 4,5% ca serie brută, respectiv cu 5,5%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 9,1%, din cauza scăderii industriei prelucrătoare (-11,1%) şi industriei extractive (-1,3%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 1,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 0,4%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+1,2%) şi a producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+0,9%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,7%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+4,1%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,4%). Industria extractivă a scăzut cu 3,2%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,9%, ca urmare a creşterilor industriei prelucrătoare (+4,5%) şi producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,3%). Industria extractivă a scăzut cu 3,1%.

În perioada 1.I – 31.VIII.2018, comparativ cu perioada 1.I – 31.VIII.2017, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 4,5%, datorită creşterilor industriei prelucrătoare (+5,5%) şi industriei extractive (+1,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,4%. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I – 31.VII.2018, comparativ cu perioada 1.I – 31.VII.2017, a crescut cu 5,5%, ca efect al creşterilor industriei prelucrătoare (+6,8%) şi industriei extractive (+2,0%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 0,2%

Articolul precedentRomânul muncește cu 9 ani mai puțin decât elvețianul și cu 4 ani mai mult ca turcul
Articolul următorROBOR s-a pregatit de weekend. Crește doar la 9 luni la 3,44%

Comments are closed.