Donald Trump on Oct. 5.Photographer: Ken Cedeno/Polaris/Bloomberg

Bursa din New York a închis în roșu marți, după anunțul lui Donald Trump privind suspendarea discuțiilor cu democrații, până după alegerile din 3 noiembrie,  asupra unui nou plan economic de ajutor pentru gospodăriile și afacerile mici, potrivit AFP.

Dow Jones a scăzut cu 1,34% încheind la 27.772,76 puncte.

Nasdaq-ul, dominat de acțiunile pe tehnologie, a scăzut cu 1,57%, iar S&P 500, iindicele care măsora cele mai importante 500 de companii, a pierdut 1,40% .

Totul s-a întâmplat după ce, în stilul caracteristic, liderul de la Casa Albă a anunțat, pe Twitter, că le-a cerut reprezentanților săi să nu mai negocieze până după alegeri și a acuzat-o pe lidera democraților din Congres, Nancy Pelosi, că n-a negociat cu bună-credință.

„De îndată ce voi câștiga, vom vota asupra unui plan mare de ajutor care se va concentra pe lucrătorii americani și întreprinderile mici”, a adăugat el.

Anunțul a avut efect imediat, bursă înregistrând scăderile semnificative cu doar o oră înainte de închidere, după ce avusese o evoluție pozitivă pe indicii majori, potrivit Bloomberg.

Democrațiii au propus recent un pachet de sprijin ăn valoare de 2,2 trilioane de dolari, dar n-au reușit să obțină sprijinul republicanilor. Pe de altă parte, Casa Albă susține un plan similar, dar în valoare de 1,6 trillioane de dolari.

Articolul precedentCCR s-ar putea pronunța, miercuri, asupra Legii privind protecția consumatorilor împotriva dobânzilor excesive
Articolul următorRomânia a cumpărat măști faciale de aproape 300 de milioane de euro