Doar în 695 din cele 2.861 de co­mune din România există un bancomat, arată datele Băncii Naţio­nale.

 

În mediul urban există 9.488 de bancomate (ATM-uri), potrivit datelor BNR colectate de la bănci. Din păcate, numărul ATM-urilor din mediul rural este extrem de mic: 1.045 de aparate.

România are peste 10.500 de bancomate (ATM-uri), dar majoritatea, respectiv 90%, sunt amplasate în mediul urban, în timp ce în mediul rural sunt puţin peste 1.000 de ATM-uri, existând comune fără ATM-uri şi multe cu doar 1-2 bancomate, după cum reiese din statisticile BNR prezentate de ZF.

Într-o comună din judeţul Galaţi, Cer­ţeşti, cu 2.400 de oameni, primarul Daniel Coto­ra­nu a făcut solicitări la CEC şi Banca Transil­vania pentru a instala un bancomat, la solicitarea oamenilor din comună, dar fără succes.

Un locuitor al satului Dâlga din comuna Dor Mărunt din judeţul Călăraşi intervievat de ZF susţine că oamenii de acolo ar avea mare nevoie de cel puţin un bancomat. „Sunt câteva sute de oameni care îşi încasează salariile şi pensiile pe card, iar cel mai apropiat bancomat este la aproape 11 km, în Lehliu-Gară. Trebuie să iei un autobuz sau trenul până acolo doar ca să petreci cinci minute în faţa unui bancomat. Este o risipă de timp şi de resurse“, a declarat Maria C., locuitor al satului Dâlga.

Articolul precedentStatul a luat cu împrumut 54 de miliarde lei în acest an
Articolul următorTrump „ordonă” companiilor americane să găsească alternativă la China