Într-un comunicat transmis BVB, Biofarm a anunțat că fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, a fost numit Președinte al Consiliului de Administrație al companiei, după ce Daniela Traiana Comsa a demisionat din funcția de președinte a Consiliului.

Comunicatul BVB:  „Doamna Daniela Traiana COMSA, din motive personale, renunţă începand cu data de 16.11.2018, la funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, rămânând să aibă calitatea de membru al Consiliului de Administratie. Consiliul de Administraţie cu unanimitate de voturi a decis numirea în funcţia de Presedinte al Consiliului de Administratie a domnului Andrei Hrebenciuc, începând cu data de 16.11.2018”.

Biofarm (BIO) are un nou consiliu de administraţie condus tot de directorul general Dănuţ Vasile şi în care se regăsesc Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat-Crişana (SIF 1), Andrei Hrebenciuc, administrator al SIF Moldova (SIF 2), cetăţeanul libanez El Lakis Najib, administrator al SIF Banat-Crişana, şi Tudor Ciurezu, şeful SIF Oltenia, potrivit

Cetăţeanul libanez El Lakis Najib este preşedintele companiei Romenergo şi membru în CA al SIF Banat-Crişana, Tudor Ciurezu a candidat din partea SIF Oltenia (SIF 5), unde este preşedinte al CA şi director general, iar Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a fost susţinut de SIF Moldova, unde este membru în CA.

Celelalte candidaturi au aparţinut actualilor membri ai CA, respectiv Dănuţ Vasile, actualul preşedinte şi director general al Biofarm, Andrei Ion, Elena Caliţoiu şi Tudor Dumitru. În urmă cu două săptămâni, acţionariatul Biofarm s-a schimbat după ce SIF Oltenia a vândut pachetul de 315 milioane de acţiuni, pentru 96,075 mil. lei, către SIF Muntenia, controlată indirect de SIF Banat-Crişana. Un alt acţionar important este SIF Moldova, cu 13,3% din acţiuni.

Background

În data de 8 mai 2018, Andrei Hrebenciuc a fost condamnat de către Înalta Curte de casație și Justiție la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri în județul Bacău.

Tatăl, Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat la doi ani cu executare în cadrul aceluiași dosar. Decizia instanței nu este definitivă.

Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare a banilor.

Judecător Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Dan Costin Bengescu a fost condamnat la 2 ani şi luni pentru trafic de influenţă, Iosif Kadas a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru cumpărare de influenţă, iar Sorin Ion Iacob, la 2 ani şi 6 luni de închisoare, tot pentru cumpărare de influenţă.

În acelaşi dosar, fostul deputat Ioan Adam, acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Gabriela Sturdza a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă, judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Fostul şef Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost achitat pentru infracţiunile de constituire de grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Articolul precedentSurprize de Crăciun: Licitația pentru ”modernizarea”, până la Euro 2020, a legăturii dintre Aeroportul H. Coandă și Capitală
Articolul următorBrexit: Ce se va întâmpla de acum încolo și care vor putea fi consecințele pentru lira sterlină

Comments are closed.