Dupa 16 zile de proteste, Guvernul s-a urnit și a anunțat primele măsuri concrete. Crescătorii de vite primesc si ei 100 de euro pentru fiecare animal. De asemenea, vor primi bani și cei care cresc păsări și porci. Este subvenționat și prețul motorinei, cu 2 lei pe litru. Deciziile au fost anunțate de premier la inceputul sedintei de Guvern. Ministrul Agriculturii, de asemenea, a anunțat că s-a adoptat și ordonanța care le permite fermierilor amânarea plății ratelor la contractele de credit, având în vedere dificultățile pe care le au din cauza secetei pedologice.

„NOI MĂSURI DE SPRIJIN PENTRU FERMIERI

Așa cum ne-am luat angajamentul în fața fermierilor, continuăm adoptarea și implementarea măsurilor de sprijin pe care le-am stabilit împreună! Săptămâna trecută am aprobat un sprijin de 100 euro/ha pentru fermierii din sectorul vegetal și echivalarea permisului categoria B cu Tr.1.

În ședința de Guvern de azi, am adoptat și acordarea a 100 de euro/animal, pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe!

Primesc sprijin proporțional și crescătorii de porci și păsări. ( 100 euro/UVM ).

Sprijinul este necesar pentru compensarea pierderilor înregistrate de fermieri din cauza creșterii preţurilor la furaje, combustibili, utilități și forța de muncă, în contextul războiului din Ucraina.

Am adoptat și ordonanța care le permite fermierilor amânarea plății ratelor la contractele de credit, având în vedere dificultățile pe care le au din cauza secetei pedologice.

Fermierii primesc subvenție la motorină folosită în anul 2024 la valoarea maxim posibilă, respectiv 2 lei/litru!

Acest lucru înseamnă carburant pentru agricultură mai ieftin cu 25% față de cât costă la pompă.

Așa cum am promis, suntem alături de fermierii și procesatorii români, continuăm să îi susținem, continuăm să dialogăm și să explicăm toate aceste măsuri bune pentru agricultura românească!”, a informat ministrul Florin Barbu.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentMarcel Ciolacu, la Realitatea PLUS: „Majoritatea problemelor evocate de fermieri și transportatori s-au rezolvat”
Articolul următorConsiliul Concurenței, cu ochii pe furnizorii de gaze. Ce obligație ar putea fi introdusă la contracte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau