Românii au un stil de viață diferit în funcție de regiunea în care locuiesc, iar acest lucru se reflectă în cheltuielile lor de zi cu zi. Acest fapt este confirmat și de cea mai recenta statistică de la INS, care prezintă prioritățile românilor în ceea ce privește lista de cheltuieli, îăn funcție de regiune. 

Statistica prezentată de INS a analizat cheltuielile românilor în anul 2022. Rezultatele acesteia prezintă diferențe notabile între regunile României. Aceste diferențe regionale în cheltuieli pot fi influențate de o varietate de factori, cum ar fi clima, nivelul de trai, tipul de muncă și preferințele culturale.

În plus, prioritățile de cheltuieli pot fi diferite în funcție de regiune. De exemplu, oamenii din zonele rurale își pot concentra mai mult resursele pe hrană și îngrijirea animalelor, în timp ce oamenii din zonele urbane pot fi mai concentrați pe bunurile de consum și activități recreative.

În cele ce urmează, vom explora mai detaliat aceste diferențe regionale și prioritățile de cheltuieli ale românilor. Din analiză au fost excluse alcoolul și tutunul,  

În Capitală și județul Ilfov, cei mai mulți bani se duc pe îmbrăcăminte, medicamente, confecții, benzină și articole de îngrijire personală.

În Cluj, cele mai mari cheltuieli sunt cele pentru îmbrăcăminte, lemne și cărbuni. Acestea sunt urmate de cele pentru încălțăminte, medicamente și pentru benzina. Sumele mai mici alocate au ca scop cumpărarea de animale și păsări de casă (hrană și medicamente), bijuterii, unelte de grădinărit și aparate de aer condiționat.

În Hunedoara cele mai mari achiziții sunt cele de îmbrăcăminte, medicamente de uz uman, benzină și articole de parfumerie. În același timp, oamenii investesc foarte puțini bani în articole de grădinărit, covoare, bijuterii și jocuri sau jucării.

Alba prezintă cheltuieli mari pentru mașinile de încălzit, aparatele de aer condiționat, îmbrăcăminte, benzină și medicamentele de uz uman. Însă, cele mai mici sunt pentru săpunul de toaletă, jocuri sau jucării, bijuteri și animalele sau păsările de casă (hrana și medicamente)

În Iași foarte mulți bani sunt investiți în lemne și cărbuni, îmbrăcăminte, medicamente de uz uman și încălțăminte. Pe de altă parte, cheltuilile mai puțin întâlnite sunt cele care constă în grădinărit, achiziția de aparate de aer condiționat, televizoare și bijuterii.

În Neamț, cheltuielile sunt mai mari pentru lemne și cărbuni, îmbrăcăminte, încălțăminte și medicamente de uz uman. Cele mai mici sume alocate sunt cele pentru grădinărit și plante, bijuterii, televizoare și aparate de aer condiționat.

Imagine

In Prahova, cei mai multi bani din bugetul unei familii se duc pe imbracaminte, lemne si carbuni, medicamente de uz uman, incaltaminte si confectii. Potrivit hartii interactive, cei mai putini bani sunt alocati pentru echipamente pentru casa si gradina, aparate de aer conditionat, animale si pasari de casa, inclusiv hrana si medicamente pentru acestea, jocuri, jucarii si bijuterii. Aceleasi sunt prioritatile pentru locuitorii din judetul Ialomita.

În județul Timiș, cele mai mari cheltuieli merg către îmbrăcăminte, medicamente de uz uman, benzină, încălâămintre și articole de parfumerie.

Prețurile au scăzut masiv în România, în prima săptămână din august – Consiliul Concurenței publică statistici impresionante: ieftiniri cu până la 43%

În județul Suceava, cele mai mari cheltuieli pe familie sunt pentru lemne și cărbuni, medicamente de uz uman, confectii și încălțăminte.

După cum putem observa la o primă vedere asupra statisticii INS, în România, există anumite cheltuieli care își domină stilul de viață al oamenilor. În primul rând, achiziționarea de benzină este una dintre cele mai semnificative cheltuieli, deoarece majoritatea oamenilor încă preferă să utilizeze mașini personale. În plus, medicamentele și îmbrăcămintea sunt la vârful priorităților financiare ale românilor.

Reacția halucinantă a unui chelner nemulțumit că a primit bacșiș 500 de euro. Ce i-a făcut clientului său

Articolul precedentCe salarii au angajații din agricultură, construcții, industria alimentară și IT – domeniile care ar putea rămâne fără facilități fiscale
Articolul următorAtenție, escrocii au trecut la CRIPTO! O nouă metodă de fraudă online face victime