Daniel Mihail Tudor a fost numit, miercuri, vicepreşedinte al ANAF şi şef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, în locul lui Virgil Pîrvulescu. Este practic o rocadă, pentru în urmă cu un an tot preierul Viorica Dăncilă l-a demis pe Tudor şi l-a numit pe Pîrvulescu. 

Daniel Mihail Tudor a revenit, miercuri, la şefia Directiei Generale Antifraudă Fiscală. El a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcția de vicepreședinte ANAF, cu atribuții pe domeniul antifrauda.

Fostul vicepreşedinte Virgil Pîrvulescu a fost însărcinat să coordoneze operaţiunea Iceberg, în cadrul căreia aproape 500 de companii mari şi mijlocii vor fi verificate, de-a lungul anului, privind externalizarea profitului, maniera în care companiile mari gestioneaza relaţiile economice între companii în grupul din care fac parte şi destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Pârvulescu a fost criticat chiar şi de liderul PSD, Liviu Dragnea, care i-a reproşat că firmele străine nu sunt  sanctionaţe, în timp ce firmelor românești sunt controlate cu exces de zel.

Articolul precedentGinerele lui Erdogan anunţă un program de reforme pentru relansarea economiei turce
Articolul următorInspectorii antifraudă, cu piciorul pe accelerație în aprilie