Grupul Alexandrion, cel mai mare producător de băuturi alcoolice a preluat Cramele Halewood, deținut de compania britanică Halewood Wine&Spirits, care deține podgorii și cramă în regiunea Dealu Mare și o unitate de producție vinuri spumante în Azuga.
Achiziția Halewood, care a fost confirmată de către Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group, revistei Progresiv, este în prezent supusă aprobării Consiliului Concurenței.
Finalizarea tranzacției este preconizată să aibă loc în următoarele trei luni.
“Alexandrion Group va deveni prin această achiziție unul dintre cei mai puternici și mai competitivi jucători de pe piața din România. Suntem o companie cu tradiție, care investește în România și acordă maximă atenție necesităților și cerințelor consumatorilor săi. Suntem foarte selectivi cu afacerile pe care le includem în portofoliul nostru și avem încredere că această decizie va fi pe placul consumatorilor noștri”, a declarat Nawaf Salameh, într-un comunicat.
Halewood Wines & Spirits deţine în România șase divizii – plantaţii de viță de vie în Dealu Mare, Murfatlar şi Transilvania, crama de producţie, distribuţie, export de vinuri și import de băuturi alcoolice şi răcoritoare.
Halewood a început să importe vinuri din România în 1987, iar zece ani mai târziu a fost înfiinţată prima filială Halewood în ţară.
Compania și-a schimbat, în urmă cu doi ani, strategia de business pe piața românească. Dacă anterior focusul era piața vinurilor, a început să pună accentul pe distribuția brandurilor de băuturi spirtoase, bere și răcoritoare din portofoliul grupului din Marea Britanie.
Halewood Wines&Spirits deţine peste 350 de hectare de viță de vie plantate în perioada 2002-2009, în unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale ţării, printre care Dealu Mare și Murfatlar.
Compania deține și Pivniţele Rhein & Cie Azuga care sunt considerate cea mai veche locaţie din ţară unde vinul spumant este produs din 1892 folosind metoda tradiţională. Locaţia găzduiește atât pivniţele în care se pot realiza tururi pentru a vedea metoda de producţie a spumantului, cât și o pensiune cu facilităţi de cazare și restaurant.
Printre vinurile prezente în portofoliul Halewood Wines & Spirits se numără: Floare de lună, Floarea Soarelui, Prahova Valley, Byzantium, Hyperion, Theia, Kronos, Neptunus, Rhea.
Grupul Alexandrion a preluat, anul trecut, hotelul New Montana și intenținonează să realizeze, pentru grupurile organizate de turiști care se vor caza la hotelul său, trasee tematice cu degustări despre cum se obțin băuturile alcoolice din portofoliul său.
Alexandrion este cel mai mare producător de băuturi spirtoase pe plan local, cu afaceri de peste 180 de milioane de lei în 2017. Compania are în portofoliu brandurile Alexandrion, Alexander, Brâncoveanu, Saber si importă mărcile Grant’s, Glenfiddich, Monkey Shoulder, Hendricks Gin, Beluga, Botega.
Comments are closed.