Statul, campionul risipei de energie. Cine face economie și cine nu, potrivit INS

  Statul, prin autoritățile locale, continuă să fie cel mai risipitor consumator. Datele Institutului Național de Statistică arată că, de la începutul anului, consumul pentru iluminat public a crescut semnificativ, în timp ce consumul populației și al firmelor a scăzut.

  Pe ansamblu, consumul de energie electrică a scăzut, de la începutul anului, cu 4,9% față de aceeași perioadă din 2021, dar nu este meritul statului, ci al consumatorilor casnici și al firmelor.

  În economie, consumul de curent electric s-a diminuat cu 4,1%, în timp ce iluminatul public a înregistrat o creștere cu 9,4%, iar consumul populației a scăzut cu 7%, arată INS.

  Consumul final de energie electrică a totalizat în primele 7 luni ale acestui an aproape 31 de miliarde de kilowați oră, cu 4,9% mai mic față de 2021.

  Producția totală de energie în perioada de referință a fost de 19168,6 mii de tone în echivalent petrol (tep), din care doar 10281,2 mii din producția internă.

  Articolul precedentMarius Budăi anunță creșterea sigură a pensiilor din 2023 – Decizia a fost confirmată de Marcel Ciolacu
  Articolul următorLovitură pentru clienții Lidl și Kaufland. Încărcare mașinilor electrice NU MAI ESTE GRATUITĂ