Statul, prin autoritățile locale, continuă să fie cel mai risipitor consumator. Datele Institutului Național de Statistică arată că, de la începutul anului, consumul pentru iluminat public a crescut semnificativ, în timp ce consumul populației și al firmelor a scăzut.

Pe ansamblu, consumul de energie electrică a scăzut, de la începutul anului, cu 4,9% față de aceeași perioadă din 2021, dar nu este meritul statului, ci al consumatorilor casnici și al firmelor.

În economie, consumul de curent electric s-a diminuat cu 4,1%, în timp ce iluminatul public a înregistrat o creștere cu 9,4%, iar consumul populației a scăzut cu 7%, arată INS.

Consumul final de energie electrică a totalizat în primele 7 luni ale acestui an aproape 31 de miliarde de kilowați oră, cu 4,9% mai mic față de 2021.

Producția totală de energie în perioada de referință a fost de 19168,6 mii de tone în echivalent petrol (tep), din care doar 10281,2 mii din producția internă.

Articolul precedentMarius Budăi anunță creșterea sigură a pensiilor din 2023 – Decizia a fost confirmată de Marcel Ciolacu
Articolul următorLovitură pentru clienții Lidl și Kaufland. Încărcare mașinilor electrice NU MAI ESTE GRATUITĂ