Prima fabrică Tesla din Europa: Elon Musk a anunțat în ce țară va fi

A fost decisă locația pentru prima fabrică Tesla din Europa.

 

Elon Musk, directorul general al Tesla, a anunţat că producătorul american de vehicule electrice va construi până în 2021 prima sa fabrică europeană la Berlin, precum şi un centru de inginerie şi design, transmit DPA şi Reuters.

Tesla era în căutarea unei locaţii în Germania pentru construcţia unei fabrici numite „Gigafactory” – unde vor fi produse bateriile pentru vehiculele sale electrice, dar şi maşina Model Y.

Expertiza germană în domeniul auto a reprezentat principalul motiv pentru alegerea ţării, a precizat Musk.

Prima „Gigafactory” a fost construită în deşertul din statul american Nevada. Apoi, în mai puţin de şase luni, a fost construită o fabrică în China, la Shanghai. Deja compania dispune de o fabrică de asamblare în Olanda unde sunt produse maşinile Model S şi X. Dar analiştii avertizează că nu se ştie dacă Tesla va reuşi să-şi îndeplinească ţintele de producţie, ţinând cont de incertitudinile privind comenzile, forţa de muncă şi furnizorii auto.

Profitul Tesla s-a situat la 1,86 dolari pe acţiune, în trimestrul trei din 2019, în timp ce analiştii se aşteptau la pierderi de 0,42 dolari per titlu. Veniturile au scăzut cu aproape 8% în perioada iulie – septembrie 2019, la 6,30 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor care au mizat pe venituri de 6,33 miliarde de dolari, conform datelor Refinitiv.

Tesla intenţionează să livreze 360.000 – 400.000 de vehicule în 2019, un nivel record.

Articolul precedentRomânii din diaspora, record de bani trimiși în țară
Articolul următor30 de cumpărători interesați de activele CEZ România