Majoritatea analiştilor financiari estimează pentru următoarele 12 luni deprecierea dură a leului, respectiv un curs mediu de 4,94 lei/euro, şi o inflaţie de 3,67%, potrivit Asociatiei CFA România. media previziunilor  CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, majoritatea analiştilor incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,86 lei/euro.

Indicatorul de Incredere Macroeconomica al CFA pentru luna februarie a scazut fata de luna anterioara cu 15,1 puncte pana la valoarea de 48,6 puncte , iar fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul a crescut cu 14,1 puncte, evoluţie datorată in special componentei anticipatii a Indicatorului.

“Astfel, Indicatorul conditiilor curente a scazut fata de luna anterioatra cu 2,4 puncte, pana la valoarea de 70,7 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul conditiilor curente a crescut cu 23,2 puncte). Indicatorul anticipatiilor a scazut cu 21,5 puncte pana la valoarea de 37,5 puncte (fata de aceeasi luna a anului anterior, Indicatorul anticipatiilor a crescut cu 9,6 puncte) ”, spun analiştii CFA.

Articolul precedentRectificare bugetara de urgenta pentru a face fata coronavirusului
Articolul următorA doua zi de creșteri la bursă