Ministerul de Finanțe a respins, luni, toate ofertele depuse de bănci pentru o emisiune de obligațiuni în valoare de 300 de milioane de lei din cauza prețului ofertat mult prea mic. 

La licitație, șapte dealeri primari au depus oferte de doar 66 de milioane de lei. Emisiunea de obligațiuni avea scandența în 2034.
 
”În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat”, precizează MFP.
 
Luna aceasta, MFP și-a programat împrumuturi de 4,4 miliarde de lei de la băncile comerciale printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont și șapte emisiuni de obligațiuni de stat. La acestea se mai pot adăuga 585 de milioane de lei, bani atrași prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Fondurile sunt necesare pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.
 
 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentÎntâlnire crucială pentru Brexit. Premierul Boris Johnson merge la Bruxelles înaintea summitului european
Articolul următorSpania ar putea introduce săptămâna de lucru de patru zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau