ANAF scoate la licitație bijuterii confiscate de la cei cu datorii la stat sau de la infractori, iar prețul gramului de aur este sub jumătate din valorile tranzacționate pe piața liberă.

Agenția Națională de Administrare Fiscală încearcă să recupereze prejudiciile provocate de firmele evazioniste și de infractori, așa că, periodic, organizează licitații la prețuri derizorii. Așa se întâmplă și acum, cu bijuterii din aur confiscate, un de gramul costă 190 de lei, în condițiile în care, pe piață, depășește 350 de lei.

Agenția Națională de Administrare Fiscală încearcă să recupereze prejudiciile provocate de firmele evazioniste sau de diverși infractori, prin scoaterea la licitație a bijuteriilor confiscate de la aceștia și ulterior ajunse în posesia statului. Instituția de control a lansat o procedură de licitație pentru intermediul căreia vinde aproximativ 62 de grame de aur la prețul de doar 11.835 de lei. Astfel, gramul de aur este vândut cu 190 de lei, în condițiile în care, pe piață, un gram de aur depășește 350 de lei.Imagine

Dacă ești iubitor de metale prețioase și îți place aurul, dar ți se pare că prețul este prea mare și nu ai bugetul necesar, Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate aur la preț de chilipir. Prin urmare, ANAF scoate la vânzare prin licitație 62,29 grame de aur la prețul de doar 11.835,10 lei, fiind vorba despre un lanț, o brățară și un inel. Bunurile vor fi vândute la licitația programată în ziua de 5 iunie a.c.

Imagine

Puritatea aurului pus la vânzare de ANAF este de 585%. La un simplu calcul matematic aflăm că prețul unui gram de aur este mult mai redus față de magazinele specializate în care comercializează bijuterii. Mai exact, ANAF vinde aurul cu 190 de lei gramul, în timp ce în magazine, gramul de aur depășește 300 de lei.

Imagine

ANAF arată că bijuteriile pot fi cumpărate doar de către persoanele fizice sau juridice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului-Direcţia Metale Preţioase, iar persoanele fizice care vor să le achiziționeze trebuie să declare, pe propria răspundere, că nu vor fi vândute, ci le achiziționează în interes personal.

Așadar, oferta propusă de ANAF este de nerefuzat, mai ales acum când prețurile au luat o întorsătură neplăcută, bijuteriile nefiind scutite nici de data aceasta.

Articolul precedentRomânia ocupă locul doi în Uniunea Europeană, în topul înmatriculărilor de mașini noi
Articolul următorBugetarii vor primi mai mulți bani: Ce înseamnă majorarea de 10%