Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat luni seară, la „Legile Puterii”, că scenariul privind tărierea salariilor bugetarilor este un fake news. Popescu a speculat și faptul că cel care a lansat discuția în spațiul public, economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, ar fi apropiat cercurilor PSD, partidul care a și preluat imediat, în strategia de campania, scenariul acestuia.

„Eu nu cred în declarația nevinovată a domunului Lazea. Din câte știu eu, Valentin Lazea este un discipol al lui Florin Georgescu și să te trezești în mijlocul campaniei electorale să spui -chiar dacă și-a asumat-o personal, nu a atribuit-o Băncii Naționale- că tai salariile, mie mi se pare un sprijin personal al lui Valentin Lazea pentru o posibilă discuție care mie mi se pare o temă falsă,” a afirmat Virgil Popescu la „Legile Puterii”.

„Infirm categoric acest scenariu, al tăierii salariilor, scenariul creșterii taxelor, am spus clar în programul de guvernare, taxele nu vor crește, nu vor fi tăiate salariile bugetarilor. Mai mult, cum ne spun datele statistice, venitul salaril mediu a crescut cu circa 7% in septembrie față de 2019,” a mai precizat ministrul Economiei.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMinisterul de Externe reacționează după avertismentul către hoți, în limba română, din magazinele britanice Tesco
Articolul următorPonta, prins că-și face campanie cu calendare ortodoxe. Reacția fermă a Patriarhiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau