Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 0,3%, în trimestrul al treilea al acestui an, față de același trimestru al anului trecut, până la 162.626 de unități, potrivit datelor transmise marți de Institutul Național de Statistică.

În aceeași perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au crescut cu 11,5%, comparativ cu trimestrul al treilea din anul anterior, până la 29.633 de unități.

În trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu trimestrul corespunzător de anul trecut, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut la autoturisme cu 0,1%, până la 158.639 de unități.

În schimb, acestea au crescut la categoriile mopede și motociclete, precum și autobuze și microbuze cu 22,7%, respectiv cu 15,4%, până la 3,307, până la 680.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate creṣteri la toate categoriile, cea mai semnificativă fiind la categoria remorci ṣi semiremorci cu 23,5%, până la 9.299 de unități.

Față de trimestrul al doilea al acestui an, în trimestrul al treilea, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 8,9%, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 1,4%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import, clasificate conform categoriilor comunitare. Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului, tramvaiele și troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultură și vehiculele de locuit.

Sursa datelor este Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule (DRPCÎV) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Articolul precedentPSD schimbă vechea gardă: Mircea Ursache va lipsi de la audierile pentru șefia ASF. Bătălia se dă pentru un loc în eșalonul doi (UPDATE: Votul amânat, din nou, cu o săptămână)
Articolul următorROBOR la 3 luni mai scade încă o dată, până la 3,25%

Comments are closed.