Deputatul PNL, Antoneta Ioniță, Membru în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților, spune că zona serviciilor de sănătate poate accesa sume nerambursabile substanțiale pentru a investi în modernizare și pentru a crește, astfel, calitatea actului medical.Contractele vor fi încheiate anul acesta pentru ca banii să intre urgent în circuitul economic.
Zona serviciilor de sănătate poate accesa sume nerambursabile substanțiale pentru a investi în modernizare și pentru a crește, astfel, calitatea actului medical. Altfel spus, cei care vor să investească în servicii medicale și care depun proiecte pot beneficia de o sumă cuprinsă între 50.000 euro și 200.000 euro, la care se adaugă o cofinanțare proprie a beneficiarilor stabilită în procent de minim 15% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunile mai puțin dezvoltate și 30% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunea București- Ilfov, spune Antoneta Ioniță, Deputat PNL, Membru în Comisia pentru Sănătate a Camerei Deputaților.
Proiectele includ, potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului referitoare la granturi, finanțări ce vizează „cabinete medicale, echipamente medicale, dispozitive medicale”, dar și alte accesorii necesare desfășurării actului medical. De asemenea, granturile pot fi folosite de industria farmaceutică, inclusiv pentru depozite medicale necesare în situații de urgență. Domeniile de activitate eligibile, potrivit deciziei Guvernului, sunt „activităţi de asistenţă spitalicească, activităţi de asistenţă medicală generală, activităţi de asistenţă medicală specializată, activităţi de asistenţă stomatologică, alte activităţi referitoare la sănătatea umană”.
În cursul acestei luni, aplicanții vor avea la dispoziție, în conformitate cu regulamentele UE, ghidul solicitantului și o platformă electronică unde pot depune proiectele online. Proiectele înregistrate în platformă vor fi supuse evaluării, iar contractele se vor încheia tot anul acesta pentru ca economia românească să beneficieze repede de o injecție de capital importantă. Pe lângă granturile de investiții (în valoare totală de 550 de milioane de euro), Guvernul PNL mai pune la dispoziție finanțări destinate capitalului de lucru (350 de milioane de euro) ce vor avea o valoare cuprinsă între 2.000 și 150.000 euro și microgranturi (100 de milioane de euro) cu o valoare de 2000 de euro per beneficiar.
Chiar dacă Guvernul PNL se confruntă cu opoziția PSD, săptămânal acesta aprobă noi programe economice din Planul Național de Investiții și Relansare Economică – cel mai amplu program economic național din ultimii 30 de ani, axat pe investiţii şi măsuri pro-active pentru companiile româneşti, pentru tinerii antreprenori, pentru tinerii fermieri şi pentru angajaţii care au revenit din şomaj tehnic sau de la muncile sezoniere de peste hotare. Măsurile propuse de Guvernul PNL sunt răspunsul nostru la situația de criză în care ne aflăm și sunt rezultatul consultării mediului de afaceri, a actorilor din societatea civilă, a organizațiilor neguvernamentale și sindicale. Vorbim despre un veritabil plan de reconstrucție rapidă a României, plan ce nu mai poate fi amânat.
Sursa: Realitatea Din PNL